Brain

Spinning® mint mentális tréning

RedStud logó

Spinning® mint mentális tréning

A sportban és az életben is a legjobb teljesítmény eléréséhez elengedhetetlenül fontos, hogy mentálisan is a legjobb állapotban legyünk.
Brain
Mentális képességek kihasználása

Az elme és a test teljes összhangja szükséges ahhoz, hogy rendkívüli eredményeket érjünk el. Ez a megállapítás nem is új keletű, hiszen a több ezer éves jóga filozófia egyik alappillére is ez. A mentális képességek javítása nem misztikum, pár egyszerű gyakorlat hihetetlen eredményeket produkál.

A Spinning® program egyik fontos eleme a mentális képességek kihasználása, fejlesztése. Részben ez is megkülönbözteti a többi teremkerékpáros irányzattól. A megfelelő légzés elsajátításával, kis koncentrációval szinte azonnal hatni tudunk a paraszimpatikus idegrendszerre. A légzés közvetlenül és azonnal beavatkozik a fizikai és a mentális folyamatokba egyaránt, ezért kiemelt fontossággal bír. Biztosan megfigyelted már, hogy ha stresszhatás ér és sóhajtasz egy nagyot, akkor a szívverésed csökken és érzed, hogy a tested megnyugszik egy pillanatra. Bizonyított, hogy a pozitív gondolkodás és a megfelelő lelki egyensúly kihat az egész testre. A szívverés csökken, a légzés egyenletesebb és lassabb lesz, de hatékonyabb. Csökken a vérnyomás, az izmok elernyednek. Az agyban keletkező reakciók nyugtató hatása érezhető az egész testben. Megnyugszik a test, csökken a stressz és szorongás. Javul az alvás, a légzési hatékonyság és a koncentráció. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat és csökkenti a sérülésre, betegségre való hajlamot.

Mivel tudnánk jobban levezetni a bennünk bujkáló feszültséget, mint egy dinamikus tekeréssel! Javítja mozgáskoordinációnkat, s ellentétben más termi mozgásformákkal (például step), nem kell hozzá sokak számára kivitelezhetetlennek tűnő mozgássorozat.

Szerző: Andrássy Zoltán

A cikk a szerző tulajdonát képezi, szerzői jogvédelem alatt áll, terjesztése és felhasználása kizárólag a szerző írásbeli engedélyével lehetséges és az eredeti linken osztható meg.