Stay in balance

InBalance – Maradj egyensúlyban

RedStud logó

InBalance – Maradj egyensúlyban

InBalance – Az életben fontos a fizikai és mentális egyensúly. Tudj meg többet a Spinning® óráinkhoz szorosan kapcsolódó óratípusunkról!
Stay in balance
Egyensúly fizikálisan és mentálisan

A kerékpározás, legyen az kinti tekerés az országúton, a természetben, vagy beltéren a teremben, legfőképpen egy kardió edzés.

Tekerés közben az állóképességedet, a keringési-, és légző rendszeredet fejleszted amivel szilárd alapokat biztosítasz a szervezeted számára, hogy hosszan és kitartóan legyél képes haladni a céljaid felé. Ahhoz, hogy ez a leghatékonyabban megvalósuljon, nagyon fontos, hogy az egész tested egy koordinált egységként működjön. Lényeges, hogy az izmaid is a megfelelő állapotban legyenek amikor felülsz a biciklire.

Azonban a tekerés nem csak a lábak és farizmok munkájáról szól. A stabilizálás érdekében szükség van a felső test izmaira is, még a teremben is, ahol a Spinner® egy helyben áll és nem is billeg. Gondolj csak bele! Amikor csak ülsz a biciklin, a felső testedet meg kell tartanod, ráadásul egy olyan pozícióban, ami a gerinced számára nem a legoptimálisabb. Amikor pedig kiállsz a nyeregből még nagyobb szerepe lesz a váll, a kar, a has, a gerinctartó és hátizmaidnak. Szinte az összes izomcsoportod munkába áll.

Ahhoz, hogy a legtöbbet kihozhasd magadból, az izmoknak erősnek és rugalmasnak kell lenniük. Egyensúlyban kell együttműködniük. Ha hosszútávú tekerésre vállalkozol, akár csak amatőr szinten is, nem hanyagolhatod el a mentális felkészülést sem. Mit sem ér az erő, ha nem vagy kitartó és nem vagy ott fejben.

Az izmok és az elme felkészítéséről szól az InBalance óra. A Gerincjóga® alapjait is felhasználva erősítjük és nyújtjuk az izmokat, fejlesztjük az elmét, de mégsem teljesen egy jógaóra részese leszel. Az edzés célja, hogy nagyobb erőkifejtésre legyetek képesek, fejlessze a tudatos mozgásotokat a biciklin, stabilizálja a gerincet és elősegítse a helyes testtartás kialakulását. Az órát nem csak azoknak ajánlom, akik tekernek, hanem azoknak is, akik nap közben sokat ülnek az íróasztal előtt, vagy az autóban. Kitűnő lehetőség a stresszoldásra is.

InBalance óráink időpontjait megtalálod az órarendünkben.

Az órán nincs tekerés, nem ülünk a biciklin. Különféle fitnesz eszközök használatával folyik az edzés (kis kézi súlyzó, fitball, SMR henger stb.)

Szerző: Andrássy Zoltán

A cikk a szerző tulajdonát képezi, szerzői jogvédelem alatt áll, terjesztése és felhasználása kizárólag a szerző írásbeli engedélyével lehetséges és az eredeti linken osztható meg.