Class

Hasznos tanácsok

RedStud logó

Hasznos tanácsok

Nem véletlen, hogy gyerekként annyira szerettél biciklizni. Éld át újra az élményt, amit akkoriban tapasztaltál, és javítsd egészségi állapotodat…
Class
Kényelmes edzőruha, kulacs és egy kis kalandvágy

Készülj fel a tekerésre. Ha először jársz Spinning® foglalkozáson, jelezd ezt az oktatónak. Segíteni fog beállítani a Spinner kerékpárodat, és bemutatja a használatát. Úgy állítsd be a nyeregmagasságot, hogy térdeid enyhén hajlítva legyenek abban a pozícióban, amikor a pedál a legtávolabb helyezkedik el csípődtől. Úgy állítsd be a nyereg pozícióját, hogy könyöködet enyhén behajlítva karjaid kényelmes távolságra legyenek a kormánytól. Ha kezdő vagy, hagyd a kormányt viszonylag magas pozícióban. Ha már rugalmasabban tekersz és stabilabban érzed magad a kerékpáron, fokozatosan lejjebb engedheted a kormányt, amíg körülbelül a nyereggel egy szintbe nem kerül. Mindig ellenőrizd, hogy a kormány, a nyeregcső és a nyereg biztonságosan rögzítve van-e, illetve az összes csapszeg a helyén van-e.

Foglalkozás alatt helyezd talppárnádat a pedál közepe fölé. Ellenőrizd, hogy a cipőfűződ nem lóg-e, és lábfejedet stabilan a pedálhoz rögzítetted-e. Ne feledd, hogy a SPINNER® kerékpárok örökhajtásúak, így a tekerés abbahagyásához fokozatosan kell lassítanod a pedálok mozgását. Az azonnali leállításhoz nyomd le az ellenállás szabályzóját.

A Spinning program nem verseny. Tekerj saját, kényelmes tempódban. Valamennyi ellenállás mindig legyen a kerékpáron. Mielőtt megpróbálnád növelni a sebességed, közepes tempó mellett ismerkedj meg a mozgásformákkal. Tartsd ellenőrzés alatt a mozgásod. Figyelj a formára és ügyelj, hogy finom legyen a különböző mozgások közötti átmenet.

A pulzuszámmérő kiváló segédeszköz, amellyel a lehető legtöbbet hozhatod ki az edzésből.

Ha rosszul érzed magad, vagy szédülsz, lassan hagyd abba a tekerést, szállj le óvatosan a kerékpárról, és jelezd ezt azonnal az oktatónak.

Szerző: Andrássy Zoltán

A cikk a szerző tulajdonát képezi, szerzői jogvédelem alatt áll, terjesztése és felhasználása kizárólag a szerző írásbeli engedélyével lehetséges és az eredeti linken osztható meg.